NRS Treuhand Offices – Zurich

Firm
  • Client NRS Treuhand,
  • size 3,000 sqft
  • Year 2018
  • Location Zurich, Switzerland,
  • Industry Financial / Investments, Professional Services,
  •  created a design for Swiss financial consultant, , located in Zurich, Switzerland.

    This office in Zurich Switzerland represents a wave of change happening in one of the most conservative financial capitals in the world. Two young partners wanted a fresh, current, professional environment for their financial consultancy firm and its clients. We worked within existing architecture and with a tight budget to realize their vision.

    Through design, our goal was to offer employees a modern and comfortable environment and also to host clients in a professional yet forward thinking space.

    We achieved this by creating a cool, clean lined aesthetic with natural materials and dashes of on-brand color.

    The custom furniture, with white oak and subtle details, provides exclusivity and was built by a local woodworker, Paul Züger. The two large scale custom wall murals, commissioned by two young local artists, provide interest and movement.

    Simple architectural additions include the wooden slat partitions, set in an organic and irregular pattern, to delineate functional areas while maintaining an open atmosphere. Also, a wood clad wall and a wall of shelves was added to incorporate a storage area while adding warmth and consistency through the office.

    Budget conscious moves include: painting the existing aluminum frames of the glass walls to warm black, adding a graphic painted black “wainscot” in the conference room, tiling a full kitchen wall to provide texture and to balance the wall on the opposite wall, and keeping the existing kitchen cabinetry but replacing the countertop, fixtures, and hardware.

    Designer
    Artist: Fabienne Matter
    Photography